Meisjes B door naar halve finale NOJK*

Zaterdag 26 februari mocht het NOJK Meiden B team dan toch eindelijk spelen in de voorronde van het Nederlands Open Jeugd Kampioenschap na dat deze voorronde begin januari door de Corona perikelen was verschoven.
Ook ik de indeling was er wat geschoven en belanden we van een hele zuidelijke poule in Gennip in een West Hollandse poule in Capelle a/d IJssel.

Er waren al wat extra zondag trainingen aan vooraf gegaan om de vaste kern bestaande uit Sasja, Christa, Lieke, Lotte, Pien en Fidan te laten wennen aan de nieuwkomers Hester, Dagmar en Annelie en natuurlijk ook andersom. Ivm leeftijdgrens en de geboortedatum dingen moesten Evi en Fleur een andere invulling geven aan de dag. Evi versterkte de toch al niet smalle technische staf bestaande uit Karin, Steven en Leo. Fleur besteedde haar tijd nuttig met toelatingstoetsen voor haar toekomstige studie.
Het wedstrijdprogramma was met een eerste wedstrijd om 09.45 uur uitdagend te noemen, dit betekende immers een vertrek tijd om 8 uur in de ochtend in Carnavalstijd.

Gelukkig waren de spelers maar ook de meereizende ouders op tijd bij het Voko home en was het hele team ruim voor 9 uur in Capelle voor de confrontatie met de leeftijdsgenoten van de MB teams van Leython, Zovoc, VTC Woerden en Volley2B.

Dat het MB team van Voko aardig kan volleyballen was ons natuurlijk wel bekend, maar dat het zaterdag in de 4 wedstrijden zo makkelijk zou gaan, hadden we niet verwacht. Eigenlijk had wat meer tegenstand misschien wel leuker geweest voor de meiden en de supporters.

Voor de staf iedergeval geen stress en alle ruimte om iedereen te laten spelen op het prima georganiseerde toernooi. Door de bond werd meteen gebruikt om de jonge scheidsrechters te coachen wat ook goed werkte.

Achteraf bleek dat de vroeger vertrektijd de enige echte uitdaging van de dag was en werd de enige stress veroorzaakt door het weer terug vinden in de hal van de eigen in speelballen.

In de 4 gespeelde wedstrijden scoorde de meiden in de 8 sets in totaal 200 punten en kregen en 75 tegen. Zonder enig vuiltje aan de lucht kwalificeerde MB zich dan ook voor de Halve Finale ronde op 16 April. Dan spelen de overgebleven 40 beste MB teams van Nederland voor een plaatsje bij de laatste 8 in de finale ronde in mei.

Na de blessureregen in de eerste helft van het seizoen en een vloedgolf van quarantaine afmelders was naast het overtuigende optreden van de meiden ook een groot plezier dat iedereen er was en bijna allemaal weer fit leek te zijn.

Wanneer ze allemaal echt fit worden, de komende weken weer naar de oude vorm kunnen groeien en wedstrijdritme op doen, dan is alles mogelijk, zeker wanneer we nog een beetje geluk hebben met de loting..
We bedanken de meegereisde ouders en supporters en zien iedereen weer graag bij de volgende competitie-/bekerwedstrijden en natuurlijk bij halve finale in April… nog alle tijd voor de spandoeken, toeters en trommels van zolder te halen.