Prachtige bekerfinale VC Limac dames 1 – VOKO dames 1

Zaterdag togen de Oosterhoutse dames naar Venlo voor de bekerfinale van de regio Zuid. Het behalen van de finale was al een prachtige prestatie, maar het doel was uiteindelijk om die finale ook te winnen. De dames gingen in de eerste set voortvarend van start door direct gevarieerd spel te laten zien met 3 meteraanvallen en goed geplaatste ballen in de hoeken, waardoor ze een marge van  2 punten voorsprong wisten te creëren. Limac sloeg in die beginfase al 3 foute services maar wist de stand desondanks gelijk te brengen naar 14-14. In het vervolg van de set wisten de Limburgse dames een aantal keren een goed blok te zetten en werden er door de VOKO dames minder winners geslagen, waardoor ze tegen een achterstand van 22-16 aankeken. Na het inwisselen van Tessie werd het gat verkleind naar 22-19. Doordat Limac in de laatste fase van de set gebruik wist te maken van hun lengte op buiten en de diagonaal, eindigde de set in een verlies van 25-20. De toeschouwers maakten er intussen een gezellig sfeertje van op de tribunes, met trommels en gezang werden beide partijen aangemoedigd.

De tweede set gingen de VOKO dames voortvarend van start met een overtuigende bal op diagonaal. Er kwam sowieso steeds meer overtuiging in de aanval, maar ook de tegenstander ging minder (service)fouten maken, waardoor de stand weer gelijk opging. Toen de middens de steekpassjes doorhadden, werd steeds beter geblokt en uiteindelijk zorgden een paar mooie killbloks voor een kleine marge van 8-10. Er werd om elke bal gevochten in de verdediging en bij het inwisselen van Christa scoorde ze gelijk haar eerste punt. Maar na 3 foutjes en een servicefout van de tegenstander stond het ook weer gelijk 16-16. Helaas lieten de VOKO dames Limac weer uitlopen naar 20-16. Na een paar slim geplaatste balletjes stond het toch weer 22-19. Weliswaar werd deze achterstand weggepoetst, maar toch wisten de Limburgse dames ook deze set naar zich toe te trekken, met het minimale verschil van 25-23.

Ook de derde set werd weer goed gestart en na een paar scorende services van Isa liep VOKO uit naar 4-7. Trainer Jeroen bleef wisselen om iedereen fris te houden, want met het warme weer liepen meerdere hoofden rood aan. Alle wissels kwamen vol elan in het veld, waardoor in alle samenstellingen een evenwaardig team in het veld stond. De derde set was ongemeen spannend, wand van 9-9 tot 23-23 stonden er nooit meer dan 2 punten verschil op het scorebord. Dus kwam het op de laatste punten aan. Juist bij deze stand werd nog een mooi vrijgespeelde bal op midden net uitgeslagen en ook nog een afketser bij de servicepass, waardoor ook deze set nipt met 25-23 werd verloren.
Uiteindelijk hebben de VOKO dames als verliezend finalist een goede prestatie neergezet en werd de zilveren plak door Anniek, Isa, Noëlle, Lizelotte, Bente, Tessie, Stans, Indy, Vera en Christa verdiend mee naar Oosterhout genomen.